Tollavgift

Forsendelser fra et EU-land til et annet medfører ingen tollavgifter. 

Tollsatser kan imidlertid pålegges ved import av varer mellom andre land. Avgiftene er basert på en rekke variabler som er utenfor vår kontroll, og derfor kan vi ikke informere deg om potensielle avgifter, som følge av de store forskjellene fra land til land. Ta kontakt med dine lokale tollmyndigheter for mer informasjon om gjeldende tollavgifter i ditt land. 

Tilbakebetaling av tollavgift:

Dersom bestillingen din blir gjenstand for en tollavgift, kan du ta kontakt med kundeservice hos Fruugo for å fremme et krav om tilbakebetaling. Du må først betale tollavgiften og fremlegge dokumentasjon på denne for å kunne fremme krav

For å fremme et slikt krav, gå tilbake en side og benytt vårt interaktive hjelpesenter til å besvare noen få spørsmål og komme i gang.

Dersom du kansellerer og returnerer bestillingen din, og har pådratt deg en tollavgift:

I et slikt tilfelle vil tollavgifter ikke bli refundert, men du kan ta kontakt med dine lokale tollmyndigheter, som kan være behjelpelige med en direkte tilbakebetaling.

Dersom du returnerer varene dine for en tilbakebetaling etter å ha fått refundert tollavgifter:

Vi kan bare refundere deg opptil den samlede verdien av din opprinnelige bestilling, og vil derfor trekke fra beløpet som allerede er tilbakebetalt for tollavgiften. Vi vil sende deg en returbekreftelse i tilfelle du ønsker å kreve tilbake merverdiavgiften fra tollmyndighetene i landet ditt. 

Forsinkelser ved tollklarering

Tollklarering er en påkrevd prosedyre for å tillate varetransport til et land. Prosessen tar normalt noen minutter eller timer, men kan iblant ta lengre tid dersom varene blir valgt for inspeksjon eller ankommer i en travel periode (f.eks. ved juletider).

Vår estimerte leveringstid omfatter ikke tiden som kreves for tollklarering.

Reseptkrav ved import

Enkelte varer er reseptbelagte ved import til landet ditt. Hvis dette kreves for at pakken skal leveres til deg, kan du ta kontakt med oss, så vil vi prøve å hjelpe deg. Fruugo påtar seg intet ansvar for slike situasjoner.